Известие

Collapse
No announcement yet.

Изгубих си вторият ключ за Алфата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Изгубих си вторият ключ за Алфата

Днес си изгубих вторият ключ за Алфата от подписа ми.
    Ключа е с двата бутона и всичко работеше перфектно. Та сега каква е процедурата за да си направя втори ключ който да пали колата и да отключва и заключва. Мога да намеря същият ключ от друга алфа но вече как стой с имобилайзера и обучението на бутоните.
    В Пловдив кой може да го направи и идея какво струва само ключ с чипа и отделно обучението на алармата.
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 jtd, 140 hp '02
    EX...Fiat Tempra 1.6

Ако нямаш никакъв ключ или код карта никой не може да ти програми ключ за твоята кола -> купуваш друг компютър с ключове/боди и намираш някой да ти го смени.

Comment

Имам друг ключ за колата който си работи добре, изгубеният ключ беше на жена ми.
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 jtd, 140 hp '02
      EX...Fiat Tempra 1.6

Comment

Щом имаш ключ, вместо да се набутваш за ампули за имобилайзера иди при колегата Георги Линчев до каспелата, той ще ти скрие чипа за имобилайзера в колата а ти ще си извадиш един обикновен ключ за десет лева като на лада.

Comment

Ми да, що не, даже с отвертка ще можеш да си я палиш.

Comment

Ми да, що не? Отиваш в Ауто Италия с картончето с кода на колата, големия талон и фактурата за покупка, цакаш 440 лв., чакаш три седмици и се сдобиваш с чисто нов оригинален ключ.
            Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
            Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
            Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
            Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

За какво са ви тея имобилайзери? Аз още не съм чул на някого да са му откраднали 156-цата.
              www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

Колеги,
                Само с един ключ съм и аз... мисля че прочетох всичко във форума и по този въпрос няма еднозначен отговор.
                Ето вероятните решения който открих:
                1. Правиш си ключ само с чип (без бутони) + евентуално аларма с дистанционно допълнително.
                2. Правиш си втори ключ с бутони ако имаш код карта при повечето добри ключари. (но не е много сигурно за кой коли може)
                3. Ако нямаш код карта... евентуално има някакви факири, които могат да направят всичко да ти работи и да извадят дубликат.

Повечето колеги нямат код карта и са само с един ключ (като мен), никой не е написал че се е справил и изваждането на дубликат. Моля ако има някой справил се да пише.
                Понеже ми е малко акъла намерих последния собственик на колата в италия, но не получих никакво съдействие...
                146 1.3 боксер 1996г.
                156 SW 1.9 JTD 8V 2002

Comment

Аз имам неоригинален ключ, който работи. Пали, отключва и т.н... Значи има начин. Но не знам къде е правен.
                  156 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
                    Аз имам неоригинален ключ, който работи. Пали, отключва и т.н... Значи има начин. Но не знам къде е правен.
                    Червен ли е ключа или черен, сгъваем с два бутона?
                    146 1.3 боксер 1996г.
                    156 SW 1.9 JTD 8V 2002

Comment

156 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от markoff Покажи съобщение
                        Колеги,
                        Само с един ключ съм и аз... мисля че прочетох всичко във форума и по този въпрос няма еднозначен отговор.
                        Ето вероятните решения който открих:
                        1. Правиш си ключ само с чип (без бутони) + евентуално аларма с дистанционно допълнително.
                        2. Правиш си втори ключ с бутони ако имаш код карта при повечето добри ключари. (но не е много сигурно за кой коли може)
                        3. Ако нямаш код карта... евентуално има някакви факири, които могат да направят всичко да ти работи и да извадят дубликат.

Повечето колеги нямат код карта и са само с един ключ (като мен), никой не е написал че се е справил и изваждането на дубликат. Моля ако има някой справил се да пише.
                        Понеже ми е малко акъла намерих последния собственик на колата в италия, но не получих никакво съдействие...
                        Синът като си купи колата беше само с един ключ и за резерва си направи по т.1 за 100 лв.

Comment

Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
                          Това до колкото го виждам е дубликат на червен ключ, за кола преди вътрешния фейслифт.

Не мога да твърдя, че е 100% сигурно, но с вътрешен фейслифт такива като твоя ключ могат да се направят при монтирана нова аларма, която командва централното и оригиналния ключ не съм сигурен какво го правиш.
                          (Това е като решение №2, но ключ и дистанционно в 1)
                          Това вероятно е най-удачно, но пак не съм сигурен за кой коли е възможно (преди след фейслифта)...

Много ремонти направих и за сега ключа е на заден план... спирам да пиша за да не пълня с неясна информация, обещавам като се занимая с ключа да напиша каквото съм научил.
                          146 1.3 боксер 1996г.
                          156 SW 1.9 JTD 8V 2002

Comment

Първоначално публикувано от markoff Покажи съобщение
                            Това до колкото го виждам е дубликат на червен ключ, за кола преди вътрешния фейслифт.

Не мога да твърдя, че е 100% сигурно, но с вътрешен фейслифт такива като твоя ключ могат да се направят при монтирана нова аларма, която командва централното.
                            Така е.
                            156 2.0TS

Comment

Working...
                            X